Saffranstryffel med kokos och vit choklad
40 st
Saffranstryffel:
250 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
0,5 g saffran
Häll grädde och saffran i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen av spisen och bryt ner vit choklad. Rör om tills allt smält ihop och blandats till en jämn smet. Ställ i kyl i några timmar tills smeten blivit helt kall och lite stelnad.
200 g vit choklad
kokosflingor
40 st ischokladformar
Glasera ischokladformarna med 100 g smält choklad. Lättast tycker jag är att använda en lite texked. Låt stelna i kyl eller en liten stund i frysen. Klicka i den kalla saffranstryffeln och låt kallna o kyl/frys en stund igen. Smält de sista 100 g:en choklad och bred ett "lock" över tryffeln. Strässla över lite kokos innan chokladen stelnar. Förvaras i kylskåp.
Detta recept är också mitt bidrag till Söta Sakers - Månadens Sötsak.
Vilken härligt godis! de verkar riktigt gott också ;d
Oh jisses vad mumsigt det lät!
Kram
Nellie