Hangning from my Christmas Tree

Mina favoriter i granen. En gammal snögubbe från då min mamma var liten och en handmålad kula från Ryssland.


Välkommen hem-frukost


Ett hus vid skogens slut


Julkort 2010

Jag har klippt granar från olika mönstrade pepper och sedan dekorerat med en matchande bård och snöflingestämplar.

Peppisbak


Juliga tags

Jätteenkelt att göra med lite spillbitar av papper, sidenband och andra små dekorationer. Fint att hänga i granen eller på paket. Eller varför inte på dörrhandtag, galgar eller som detaljer på annat i hemmet?


Potpurri

Jag älskar julen och särskilt alla goda dofter och smaker. Jag brukar alltid göra potpurri av julens kryddor så att det luktar jul i hela huset. Bara att blanda t.ex. kanelstänger, nejlikor, kardemummakärnor/-kapslar och apelsinskal. Vackert är det också, tycker jag!


Saffranstryffel med kokos och vit choklad

40 st

Saffranstryffel:
250 g vit choklad
1,5 dl vispgrädde
0,5 g saffran

Häll grädde och saffran i en kastrull och låt koka upp. Ta kastrullen av spisen och bryt ner vit choklad. Rör om tills allt smält ihop och blandats till en jämn smet. Ställ i kyl i några timmar tills smeten blivit helt kall och lite stelnad.

200 g vit choklad
kokosflingor
40 st ischokladformar

Glasera ischokladformarna med 100 g smält choklad. Lättast tycker jag är att använda en lite texked. Låt stelna i kyl eller en liten stund i frysen. Klicka i den kalla saffranstryffeln och låt kallna o kyl/frys en stund igen. Smält de sista 100 g:en choklad och bred ett "lock" över tryffeln. Strässla över lite kokos innan chokladen stelnar. Förvaras i kylskåp.

 

Detta recept är också mitt bidrag till Söta Sakers - Månadens Sötsak.


RSS 2.0