Home is where the heart is
en plats långt borta
att kalla hem
som får en att
känna varma vågor runt hjärtat
som varm choklad en vinterafton
med gräddskum på
som att äntligen få träffa
den andra sidan av sitt jag
som att bli
den man faktiskt också är
som att komma hem fast ändå inte
som att åka bort men komma hem
och att längta
och att sakna
medan det pågår
och trots att jag borde veta bättre
biter sorgen tag i mig
för en plats jag måste lämna
som är en del av den jag är
och alla pojkar jag ville kyssa men de var inte som du
Longing for spring again..
Home is where the heart is
Knäckebröd
24 kakor
25 g jäst
2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1 msk brödkryddor, typ anis, fänkål
2 tsk kummin
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl grovt rågmjöl
1 1/2 dl vetemjöl + 2 dl till utbaket
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön samt mjöl. Arbeta ihop till en jämn deg. Den behöver inte jäsa.
Dela degen i 24 st bitar. Kavla med kruskavel ut en degbit i taget till en mycket tunn rund kaka (ca 15 cm i diameter) på mjölat bakbord.
Lägg dem efter hand på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200° i ca 4-5 min. Passa brödet så det inte bränns.
Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara i burk med lock.
It's a sign
Intresseklubben antecknar
Basilika på burk
Inlagda päron
Päron, kokta i sockerlag med
hälften socker, hälften vatten
smaksatt med kardemumma och kanel
Serveras med vaniljglass eller vispad grädde
Gåbort-present
It's a game
Hösten 2007
För mina adresser
Sensommarsallad
1 ask/påse blandade blad/sallad
4 st plommontomater
1 gul paprika
1 zucchini
1 ask champinjoner
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 pkt bacon/rökt skinka
4 port bulgur/quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
Olja till stekning
Till servering:
Balsamvinäger
Olivolja
Rostade frön, t.ex. pumpafrön eller solrosfrön
Gör så här:Koka bulgur enligt anvisningarna på paketet och tillsätt buljongtärningen i vattnet. Låt svalna något.
Skiva paprika, zucchini, champinjoner och purjolök. Finhacka vitlöken. Stek alltsammans i olja tills det fått fin färg.
Stek bacon/skinka så det blir knaprigt. Hacka i små bitar.
Klyfta tomaterna och blanda med salladen.
Blanda i de stekta grönsakerna, den ljumna bulgurn och baconbitarna. Strö över rostade frön och ringla lite balsamvinäger och olja över det hela.
Servera gärna med halloumi, tzatsiki och ett gott bröd.
Ät med fyra hungriga vänner.