Äppelmos

Skala, kärna ur och hacka äpplen, med fördel fallfrukt/kantstötta/övermogna/fula äpplen
Häll på lite vatten och koka upp. Inte för mycket vatten, för då blir moset löst.
Häll vid behov på extra vatten efter hand.
Stoppa i hel kanelstång om du gillar det.
Sockra efter smak.
När äpplena kokat sönder kan man ha i lite vaniljsocker.
Plocka också upp kanelstången.
Om man vill att moset ska hålla extra länge kan man skölja ur burkarna med citronsyra eller konserveringsmedel.
Tänk på att skölja ur burkarna med varmt vatten, annars riskerar glasburkarna att spricka när man häller i det varma moset.

Mums på gröten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0