Tapetmålning

 

Ett projekt jag hade i somras var att måla om i sovrummet. Vår tapet hade dassiga färger och såg lite barnslig och tråkig ut, så jag målade om den! Jag fyllde i blommorna som fanns på den i två olika lila nyanser, en mörklila och en glansig syrénlila, och en silvig i isblå ton. Lite pilligt, men efter tre dagars slit fick vi det här fina resultatet.

 

Mycket billigare, och lättare att lyckas själv med, än att tapetsera om. Dessutom blev det extra fint, tycker jag, att man kan se penseldragen så att tapeten ser Custom Made ut.

 

Vi har fått hur mycket komplimanger för den supersnygga tapeten i sovrummet från alla våra vänner och gäster!

 

Att tänka på innan du börjar:

 

* Om tapetseringen inte är riktigt gjord från början finns det en risk att tapeten släpper lite och blir bubblig om du målar på den, så se till att den sitter ordentligt innan du börjar måla!

 

* Fundera ut vilka färger som kan passa med den befintliga tapeten samt inredningen i rummet. Ta gärna med en bit tapet till färghandeln! Annars kan det vara bra att fota tapeten med t.ex. mobilkamera.

 

* Blanda inte för många olika färger. För ett mer vilsamt intryck, låt färgerna gå ton i ton.

 

* Välj en mer täckande väggfärg, men tänk på att du kan behöva måla flera lager om du vill ha ett heltäckande resultat. Annars kan det vara fint om man ser igenom lite. Det kan dock vara lättare att måla över med en mörkare färg om tapeten är mörk.

 

* Utnyttja personalens kunskap i butiken där du handlar färg. De kan oftast svara på frågor om du är osäker eller undrar något.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0