Inlagda tomater

Allra godast är att rosta tomater själv i ugnen:


Kärna ur moga tomater, gärna plommontomater, och lägg på en plåt. Låt stå i ugnen i 12-15 timmar (i varmluftsugn ca halva tiden) på 60-70°. I vanlig ugn bör luckan stå lite på glänt, annars blir det för fuktigt. Det är även bra att öppna luckan helt någon gång under torkningen för att vädra ut fukten. De är klara när de är sega, men fortfarande lite mjuka.

 

Annars kan man köpa soltorkade tomater utan olja, t.ex. vakuumförpackade eller torra i lösvikt.
Varva torkade tomater, tunt skivad vitlök, färska eller torkade örter (t.ex. oregano, timjan, basilika och/eller rosmarin) och eventuellt chili, i en burk med tätslutande lock. Häll sist över en neutral olja, t.ex. rapsolja, till tomaterna är täckta. Låt stå i ca 3 dygn innan du börjar äta av dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0